Vad smakar bättre än jordgubbar? Jo, svenska jordgubbar.

Valde att åka ut till havet igår och ta med mig lite att äta eftersom jag skulle ligga vid vattnet ett par timmar. Det blev till att packa en av mina frozzypack, som är en praktisk matlåda med kylklamp i locket. I kylen fanns parmesan, chorizo och rostbiff så det fick bli dagens lunch.

Det är fint på Vallda Sandö. Det finns minst 3 alternativa officiella platser att bada vid. Lagunen, dit du får promenera ca 1 km från parkeringen, bryggan, där det går att hoppa från bryggan. Det finns även uppsatta grillar för badgästerna. Sist men minst badviken nära parkeringen. Ofta fullt med barnfamiljer. Det var där jag la mig först.

Efter ett par timmar testade jag på bryggan. Riktigt rent och fint vatten.

Vid bryggan finns även ett litet sommarcafe med toalett i huset bredvid. Verkar som om vissa på herravdelningen har problem förstår jag…..efter att ha läst skylten.

Efter en solig dag på stranden vid Vallda/Sandö var det dax att åka vidare till Laxbutiken i Heberg. Det är ett säkert kort. Alltid fin mat. Det är ca 10 mil från Göteborg.

Valde lax med bacon, rödbetor, kapris och pepparrot. Så gott. Bytte potatisen mot kokta grönsaker. Så himla fräscht.

Mättande och gott. Tog oxå en ca 5 gram stor tryffel med mörk chilichoklad. Säkert 3 gram kolhydrater men jag har varit sparsam idag.

Äntligen hemma igen efter en liten runda till avenyn och affären. Där hittade jag svenska jordgubbar. Det får bli en del av dagens frukost.

Rysk youghurt med smetana och årets första svenska jordgubbar.

2 reaktioner till “Vad smakar bättre än jordgubbar? Jo, svenska jordgubbar.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s