LCHF…gjorde mitt blod eftertraktat….igen.

I början av 2016 fick jag beskedet att jag inte får lämna blod mer då jag bedömdes som en vandrande hjärtinfarkt. Blodtryck 170/98. Det var slutet för blodgivandet trodde jag. Det blev ingen 75te gång. Den avbröts abrubt och jag undrade vad som just hänt.

Det var då jag gick till sjukvården och blev diagnosticerad med diabetes. Blodtrycket var kopplat till högt socker.

Jag hittade LCHF kosten och det var startskottet på en hälsoresa som jag själv är överraskad över.

Efter en 2-3 veckor hade mitt sockersuget försvunnit och vikten gick neråt i lagom takt. Tränat har jag gjort i många år men det har inte gjort något på vikten eller hälsan. Eller hade jag mått ännu sämre om jag inte tränat?

Det tog lite mer än 1 år innan jag gick till blodcentralen igen för att få ett godkännande till att få lämna igen. Jag fick ett ok och nu finns jag i deras register igen.

Har ökat och höjt min träningsnivå. Får stöttning och pepp av en fantastisk person som ger inspiration och glädje vilket gör det lättare att trigga sig själv. Det hade tagit längre tid utan all inspiration jag får. Du vet vem du är om du läser bloggen.

Häromdagen lämnade jag blod för åttionde gången och värdena såg betydligt bättre ut. Lite högt övertryck och ok undertryck 150/80 och ett Hb värde på 150.

Underbart väder har vi oxå. Hoppas det håller i sig ett tag till.

6 reaktioner till “LCHF…gjorde mitt blod eftertraktat….igen.”

      1. Du har iallafall fått igång mej med LCHF….visserligen bara käkat så i några dagar men varje resa börjar med ett steg…eller hur 🙂

        Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s