Fortsättningen på min diabetesresa kommer på begäran

Jag hade fått mina besked från diabetessköterskan och Diabetesläkare. 2 fantastiskt duktiga och trevliga personer. Men dom trodde lite för mycket (för min smak) att det var rätt för mig att äta kolhydtater men medicinera. Jag har alltid varit spruträdd så jag vill ju in i det sista undvika att behöva ta insulin. Tänker också på att det är läkemedelsindustrin som bekostar utbildningen för många läkare och då är det inte tal om att äta sig frisk.

Min räddning var förmodligen den, att jag är duktig på att laga mat vilket innebar att jag snabbt visste vad jag skulle undvika och vad jag skulle behålla i mina menyer.

Första tankarna var att fundera på hur jag skulle byta ut potatis ris och pasta. Visste ju att zuccini var ett riktigt bra alternativ. Både rå zuccini, stekt och ugnsgratinerad zuccini. Detta fick bli basen för mina tillbehör för att ersätta kolhydraterna. Sedan var det bara att komplettera med dom grönsakerna som jag hade hemma. (Tomater i olika färger, paprika, lök, broccoli osv).

I övrigt gjorde jag mina middagar med kött, fisk, kyckling, köttfärs i olika former.

För att få till en fet sås så blir en sås baserad på smör och grädde god. Eller varför inte en bearnaisesås (köpt går bra).

Till frukost så baserade jag (och gör det fortfarande) den på rysk yoghurt och smetana blandat med fröer. Givetvis så fungerar ägg i alla former oxå. (Kokt, stekt, äggröra, pocherat, omelett osv).

Med dessa små ändringar så blev blodsockret bättre och jag kunde sakta men säkert minska dosen av tabletter. Från 42 per vecka till ca 5 per vecka.

Under viktresan har det även varit en del undersökningar såsom ögonbottenröntgen, gastroskopi/koloskopi för att kolla glutenintolerans eftersom i början gick bara korttidssockret ner men långtidssockret låg högre än det borde.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s