Guacamole och tacos på mitt vis, efter en solig dag i Trollhättan

Det blev en underbar dag vid slussområdet i Trollhättan där det finns både möjlighet att titta på slussningar, bada, sola och vandra eller jogga. Här på bilderna nedan kan ni se den underbart vackra miljön runt slussen.

Här låg jag länge i utsträckt läge och njöt av värmen. Jag badade inte men kunde ändå njuta av värmen (28 °) och svala fläktar.

När man är ute länge är det ju aldrig fel med en liten matsäck. Det blev enkelt med saint agur ädelost, parmesan och chorizosalami och som vanligt tog jag med mig en av mina frozzypacklådor som håller kylan bra i ett par timmar.

Efter mer sol och en liten promenad fick det bli en räksmärgås på slusskaffeet, där jag avstod brödet. Den var helt ok trots att det inte var färska räkor. Dom kändes som inlagda. Caféet drivs antagligen av idrottsklubben Skoftebyn.

Väl hemma igen blev det hemlagat. Det var ju längesedan.

Tacos på mitt vis.

Guacamole: mosa avokado, finhacka tomat, chili, rödlök och pressa i vitlök efter behag. Salta lite och droppa i lite vinäger och olivolja. Vill du dryga ut den så rör ner rysk youhurt.

Stek blandfärs och krydda. Skiva grönsaker som du gillar.

Riv ost och strö över.

Såhär gott blev det

3 reaktioner till “Guacamole och tacos på mitt vis, efter en solig dag i Trollhättan”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s