På tåget upp mot Dalarna funderar jag….

Nästan 780 dagar har ju gått sedan diagnos och nu sitter man här med ganska bra blodsockervärden. Konstaterar att maten gör sitt och jag håller mig inom ramarna (4-7 mmol). Efter träningsuppehåll på 4 dagar ligger jag fortfarande ok men mot övre styrgränsen. Direkt som igår kväll efter att jag kört 1 timme bodypump och 1 timme cardiostep så kom jag ner rejält i blodsockernivå (5). Mår mycket bättre och håller jag maten en sån här dag så behövs ingen medicin. 😃

Har inte fått något långtidssocker uppmätt på ca 6 månader. Låg på 43 i HBa1c senast och det borde kommit ner ytterligare.

Bra kost och träning tillsammans har gjort resultat. Försöker att aldrig gå över 30-35 g kolhydrater per dag. Oftast lägre. Kanske något mer efter långa träningspass. Men då i form av grönsaker.

Inget nytt besök hos Diabetesläkare inplanerat men spontant känns det inte akut. Läkaren som är förståndig vill ge mig ”statiner” mot blodfetter men säger att jag kan hoppa över dom tabletterna.

Lite fakta om bilderna.

Startvikt minst 92 kg.

Midjemått minst 112 cm.

Har inte vägt mig sedan jan 2017 och då var vikten 72 kg. Har säkert hänt lite till på vågen.

Midjan ca 87-88 cm.

Och inte nog med det….isen verkar ligga kvar här runt Ludvika 🤪🤪🤪

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s